Toamna s-a cam instalat peste tot si ruginiul este culoarea in trend.

Culoarea asta innebunitoare se gaseste de la paduri pana la piete si …chiar la  Selgros. Este sezon de dovleci si nu ma pot abtine. Imi place sa testez mereu retete noi si sa ma bucur de aromele de toamna. Desi am ajuns in Selgros pentru niste ustensile am plecat cu un dovleac rotofei sub brat.

Asa au aparut briosele cu dovleac si nuci, un dulce ce nu poate fi refuzat.

Ingrediente pentru 12 bucati:

  • 100g unt
  • 2 oua
  • 75g zahar
  • 150g dovleac copt
  • 150g faina
  • 50g nuci
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • 1 lingurita praf de copt
  • un strop sare

Mod de preparare:

Prepararea brioselor cu dovleac si nuci este foarte simpla.

Prima etapa este coacerea dovleacului. Dovleacul de placinta taiat felii se coace in cuptorul incalzit la 200 grade Celsius, timp de 25 de minute. Cand este gata se desface cu lingura si se lasa la racit.

 

 

Se aprinde cuptorul la 180 grade Celsius si se pun hartiile de briose in tava.

Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul. Se adauga ouale si se continua mixarea. Apoi, cu o paleta de silicon sau o lingura de lemn se incorporeazadovleacul copt,  faina, scortisoara, praful de copt si jumatate din cantitatea de nuci tocate grosier.

Compozitia se ia cu lingura si se distribuie in hartiutele de briose. In fiecare hartiuta se pune cam 70% din forma. Deasupra brioselor se aseaza bucati intregi de nuci .

 

 

Tava se da la cuptor pentru cca. 25-30 de minute. Ele trebuie sa fie usor rumenite si coapte in interior. Pentru siguranta puteti face testul cu scobitoarea.

Briosele cu dovleac si nuci sunt delicioase si se merg de minune la un mic dejun de toamna.

 

 

Sa aveti spor la prajiturit si o toamna pe masura.

 

 

CategoriesFără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *