B

Budinca de paste cu branza dulce la cuptor

Cand nu stiti ce sa mai faceti cu branza de vaci atunci puteti incerca o budinca de paste cu branza dulce, stafide si lamaie.
La noi in casa branza de vaci este prezenta in meniul saptamanal. De multe ori o fac cu smantana si mamaliga sau o transform intr-o pasta pentru sandwichurile pentru scoala, dar se regaseste si in papanasi sau clatite cu branza la cuptor.

Inainte budinca asta de paste era ceva mai simpla, dar daca adaugati lamaie, vanilie si stafide o faceti de neuitat.
La fel de bine merge si cu branzeturi sarate, doar ca trebuie sa scoateti chestiile dulci.

Sper sa va placa.

Preparare pas cu pas-budinca de paste cu branza dulce la cuptor

Ingrediente:

  • 250g paste melcisori
  • 300g branza de vaci
  • 100g zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 lamaie (coaja)
  • 50g stafide
  • 2 oua
  • 25g unt

Mod de preparare budinca de paste cu branza dulce la cuptor:

Pastele sub forma de melcisori se fierb in apa conform indicatiilor de pe pachet. Mie imi plac melcisorii la aceasta budinca deoarece atunci cand o tai felii se vad frumos gaurelele si are un aspect aerat.

Puteti sa folositi insa ce paste va plac sau aveti la indemana. De asemenea daca aveti paste de mai multe feluri ramase prin dulapul de la bucatarie atunci sunt numai bune de amestecat si facut o budinca dulce sau sarata.

Dupa ce s-au fiert pastele se scurg bine de apa printr-o strecuratoare.

Se aprinde cuptorul la 180 grade Celsius si se unge tava ceramica (sau yena) cu unt.

Branza de vaci proaspata se amesteca cu ouale, zaharul, vanilia,stafidele, coaja de lamaie si apoi impreuna cu pastele scurse.

Compozitia se pune in tava si se da la cuptor pentru cca.30 de minute, la 180 grade Celsius. Budinca de pastecu branza dulce este gata atunci cand s-a rumenit usor deasupra si cat a stat la cuptor a scos niste bulbuci pe margini. Asta inseamna ca a trecut de punctul de fierbere.

Budinca se scoate din cuptor si se lasa la racorit. Ea poate fi servita calda, dar si rece. Este la fel de buna in ambele variante. Asta inseamna ca merge sa o mancam la cina, dar si la micul dejun daca ne mai ramane.

Pofta buna!

CategoriesPrajiturici
    1. blank

      Buna Ada!
      Daca doriti mai multa cremozitate adaugati putin unt + smantana. 6 oua este mult prea mult si ele nu dau cremozitate.
      Noi o mancam pe loc si e ok, probabil daca se raceste este mai uscata :).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *