P

Pizza vegetariana cu blat de cartofi

Pizza vegetariana cu blat de cartofi nu este o reteta proprie. Intr-o zi am vazut o fotografie la cineva care zicea ca mananca asa ceva. Avea si o scurta descriere si mi-am pus intrebarea cum de nu mi-a trecut vreodata asa ceva prin cap.

Asadar aceasta pizza are un blat din cartofi rasi, compozitia fiind exact ca la tocinei (mancarea mea preferata din Bucovina). Se adauga felii de rosii sau ardei si cascaval sau orice branza moale va place.

A iesit tare buna si cu siguranta o voi mai face.

Pizza vegetariana cu blat de cartofi

Cum se face pizza vegetariana cu blat de cartofi:

Ingrediente pizza cu diametrul de 28cm:

  • 350- 400g cartofi curatati de coaja
  • 1 ou
  • 1 lingura faina
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/4 lingurita oregano
  • 1 lingura parmezan ras (optional)
  • 1 ardei kapia rosu
  • 100g cascaval
  • 2-3 linguri rosii pasate
  • 1/2 lingurita fulgi de chili

Mod de preparare:

Cartofii se curata de coaja, se spala si se dau prin razatoarea mica si se scurg putin de zeama ce o lasa. Intr-un bol amestecam cartofii dati pe razatoare, oul, o lingura de faina, sarea, oregano si parmezanul (sau o branza tare).

Ardeiul kapia se taie rondele subtiri, iar cascavalul se da pe razatoarea mare.

Aprindem cuptorul la 200grade Celsius.

Ungem cu ulei o tava rotunda cu diametrul de 28cm si o presaram cu faina. Punem in ea compozitia de cartofi pe care o distribuim unifom in tava. Tava se da in cuptorul fierbinte si se lasa cca. 15-20 de minute. Trebuie sa fie coapta in proportie cam de 75%, deci sa nu fie rumenita complet deasupra.

Pizza vegetariana cu blat de cartofi

Se scoate tava putin din cuptor si se aseaza pe un fund de lemn. Deasupra se intinde usor sosul de rosii, se distribuie pe toata suprafata rondelele de ardei si se presara cascavlul ras. Mai adaugati si niste fulgi de chili daca va plac notele picante.

Tava mai merge pentru inca 10 minute la cuptor, la 190 grade Celsius. Cascavalul trebuie sa se topeasca si sa se rumeneasca usor.

Pizza vegetariana cu blat de cartofi

Se scoate din tava si se portioneaza in felii. Dupa coacere se pot adauga frunze de busuioc sau rucola. Eu am adaugat putin praz pentru ca nu am avut altceva la indemana.

Pizza vegetariana cu blat de cartofi

Pizza vegetarian cu blat de cartofi este delicioasa si o recomand cu drag.

Spor la gatit!

CategoriesMancaruri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *