B

Biscuiti de casa cu prune uscate

Azi va aduc o reteta rapida de biscuiti de casa cu prune uscate si tonka.

Pe langa faptul ca sunt foarte buni putem controla ingredientele biscuitilor fara a folosi aditivi sau grasimi dubioase.

Eu zic ca merita ca o data pe saptamana sa coacem o portie de biscuiti pe care ii punem intr-un vas inchis. Important e sa nu-i mancam pe toti odata.

biscuiti de casa

Preparare pas cu pas biscuiti de casa

Ingrediente:

  • 250g faina
  • 100g zahar
  • 125g unt
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
  • 10 prune uscate (sau magiun)
  • 1 boaba (pastaie) tonka
  • 1 strop sare

Mod de preparare:

 Faina se amesteca cu zaharul, sarea si tonka data pe razatoarea mica. Tonka este un condiment sub forma unei boabe cu aspect de pastaie mica. Are gust asemantaor cu vanilia si duce putin si inspre caramel. Desi mult timp se gasea de cumparat mai mult in online, eu am gasit recent tonka la Kaufland. Daca nu aveti tonka puteti pune putin extract de vanilie sau chiar putina scortisoara.

Peste acestea se adauga untul topit si racorit, dar si oul batut putin cu laptele.

Se amesteca toate pana se incorporeaza toate ingredientele si  se obtine un aluat omogen.

Se aprinde cuptorul la 175-180 grade Celsius si se pregateste  o tava tapetata cu hartie de copt. Prunele uscate se taie in patru. Ale mele au fost niste prune mari asa ca sferturile au fost suficiente. Daca nu aveti prune uscate, puteti folosi un magiun tare.

biscuiti de casa
biscuiti de casa

Din aluat se fac cu mana bilute de dimensiunea unei nuci. Acestora li se face cate o adancitura cu degetul. In fiecare adancitura se pune o bucata de pruna uscata sau magiun.

Biscuitii de casa se coc cca 25 de minute in cuptorul preincalzit. Ei trebuie sa fie doar un pic rumeniti.

Dupa racire se pun in cutii metalice sau de sticla inchise ermetic.

biscuiti de casa

Acesti biscuiti de casa sunt deliciosi si usor crocanti. Se simte gustul fin de tonka, iar prunele uscate vin cu gustul acrisor.

Pentru inspiratie va las si reteta de biscuiti aromati fara zahar.

Spor la prajiturit!

0/5 (0 Reviews)

CategoriesPrajiturici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *