Pizza vegana cu blat din conopida era de mult timp pe lista de asteptare. Pentru ca e sezon de conopida i-a cam venit randul.
Desi nu aveam asteptari prea mari am ramas surprinsa de gustul bun si aroma delicata. Sper sa incercati si voi ca sa ne minunam impreuna.
Preparare pas cu pas pizza vegana cu blat din conopida.
Ingrediente blat:
- 700g conopida
- 1-2 linguri de faina
- 2 linguri seminte de in macinate
- 2 linguri fulgi de drojdie inactiva
- 1 lingurita rasa zaatar
- sare
Ingrediente topping:
- 1 ceasca ketchup de casa
- 10 masline (sau cate doriti)
- 1 ardei capia
- 3-4 felii branza vegana
- ½ ardei iute
- 2-3 crengute busuioc proaspat.
Mod de preparare:
Intr-o cratita se pune apa cu sare la fiert. Cand incepe sa clocoteasca se pune conopida rupta in buchetele. Se fierbe cca 2-3 minute, atat cat sa fie usor fiarta, dar ferma.
Conopida fiarta se scurge printr-o sita si se lasa asa pana se racoreste si s-a scurs apa. De aici trece la robotul de bucatarie. O dam la robot cat sa se faca farame, nu pasta.
Peste conopida adaugam putina sare, zaatar (sau ce ierburi aromatice preferati), faina si semintele de in macinate. Semintele de in au rolul de a lega compozitia inlocuind astfel oul. In locul lor puteti pune un ou daca doriti.
Se amesteca bine si compozitia formata se pune intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt. Eu am folosit o tava cu diametrul de 26cm. Se niveleaza si se preseaza bine cu mana. Deasupra, mai ales pe margini se presara fulgi de drojdie inactive. Acesti fulgi au gust de parmezan si vor ajuta la obtinerea unei cruste oarecum crocante a blatului. Si in acest caz puteti pune parmezan ras in loc de fulgi.
Tava se duce in cuptorul preincalzit la 200-210 grade Celsius si va sta acolo cca.35-40 de minute sau pana cand partea superiora si marginile sunt usor crocante. Daca doriti un blat mai crocant intoarceti blatul cu ajutorul unei alte hartii de copt si il mai coaceti inca 15 minute.
Peste acest blat se intinde ketchup de casa (sau suc de rosii condimentat), ardei capia taiat fasii, masline, ardei iute si branza vegana feliata. Pentru gust mai presarati un pic de fulgi de drojdie inactiva.
Tava se da iar la cuptor pentru 10-15 minute.
Se serveste calda si pe nerasuflate…adica iese super buna si se da mancata rapid. Daca doriti am si reteta reusita o pizza clasica sau o pizza vegetariana cu blat de cartofi.
Pofta buna!